Wegreconstructie Graetheide – stand van zaken [Update 04/2021]

Wegreconstructie Graetheide – stand van zaken [Update 04/2021]

Update 04-2021

Tijdens een bewonersavond, eind 2019, zijn de problemen en de aandachtspunten met de bewoners besproken en in kaart gebracht. Daaruit is een voorlopig ontwerp ontstaan en dit is aan de bewoners voorgelegd. De reacties van de bewoners op dit voorlopig ontwerp zijn bestudeerd, beoordeeld en waar mogelijk verwerkt in het ontwerp. De reacties waren zo divers dat ze opnieuw samen met de inwoners besproken moeten worden. Maar vanwege de huidige Corona-maatregelen worden geen bewonersavonden georganiseerd in een zaal.
Er vinden wel twee digitale bijeenkomsten plaats, op maandag 19 april en dinsdag 20 april. Dan bespreken we het aangepaste voorlopig ontwerp en de aandachtspunten. Tijdens deze digitale bijeenkomsten is ook wethouder Leon Geilen aanwezig en een aantal vakspecialisten die vragen kunnen beantwoorden. Aanmelden kan vóór 12 april via graetheide@sittard-geleen.nl. De omwonenden zijn per brief geïnformeerd.

Het hernieuwde ontwerp kunt u hier raadplegen: Herinrichting Graetheide

Het aangepaste ontwerp wordt ook opgehangen aan buurthuis ’t Heihöfke. Daar kunnen de tekeningen in hun originele grootte bekeken worden. 

——————————————————————————————————————————
Ieder huishouden in Graetheide heeft inmiddels een brief ontvangen, waarin meer informatie staat over het project ‘Herinrichting Graetheide’.
De gemeente en Duco Engineering hebben een webpagina gelanceerd waar meer informatie over dit project te raadplegen is. Onder andere het Voorlopig ontwerp is hier te zien, alsmede (technische) tekeningen, schetsontwerpen en andere sfeerimpressies)

U kunt de website benaderen via bijgaande link: https://storymaps.arcgis.com/stories/7dae6920e696482f8e35f9c4ae38e78c

De gemeente en Ducot stellen uw mening over het Voorlopig ontwerp erg op prijs.
U kunt uw mening via bovengenoemde site doorgegeven.. Scroll hiervoor helemaal naar beneden, daar staat het reactieformulier.

3 reacties

 1. Laurens Collin schreef:

  Prima plan !
  We zagen echter dat het regenwaterriool in ons straatje niet wordt aangelegd. ( we wonen op nummer 23 ).
  Bij hevige regenval hebben wij ook flinke wateroverlast. Het water stroomt dan voornamelijk af naar ons perceel van het perceel van de buren, ( nummer 25b ) dat hoger ligt. We hebben dit al proberen op te lossen door onze stoep hoger te leggen als de weg, maar dit is dan niet afdoende. Is hier nu misschien een oplossing voor te bedenken ?
  Hoogachtend,
  Laurens en Marjo Collin
  Graetheide 23
  6121RM Born
  Telefoon 0610935372

  • chris schreef:

   Hallo familie Collin,

   Bedankt voor uw reactie.

   Voor uw vragen over het rioolontwerp, de herinrichting van de straten, de voortgang van de werkzaamheden en de planning, kunt u het beste contact opnemen met de projectleider van de gemeente. Dhr. Pieter Machiels.

   U kunt Dhr. Machiels bereiken per e-mail ( Pieter.Machiels@sittard-geleen.nl ) of telefonisch op tel.nr: 14-046

   Met vriendelijke groet,
   Chris Ariaans/Werkgroep verkeer

 2. M. Fouraschen schreef:

  Geachte heer Ariaans,

  Getriggerd door het spandoek aan de noordzijde van Graetheide heb ik naar jullie site gekeken. Blij verrast zag ik de plannen voor de herinrichting van de weg door Graetheide. Al ben ik geen bewoner van Graetheide maar van Born, ik maak er vrijwel dagelijks gebruik van. Veelal fietsend of wandelend, in het verleden ook met mijn motor (inmiddels pensionado).
  Graag wil ik een aanvullende opmerking maken die een bijdrage aan de verkeersveiligheid kan leveren.
  Het voetpad aan de zuidzijde eindigt vrij abrupt bij nr70. Voetgangers (naar en van de zijstraat, het Heihutje of kanaalpad) worden gedwongen op de rijbaan te gaan lopen of de zeer smalle strook groen langs de tuin van nr 70. Het lijkt me een goede zaak wanneer daar met de herinrichting rekening wordt gehouden en mogelijk een voetpad wordt gemaakt, desnoods met een kleine asverschuiving van de brugweg naar het zuiden. Temeer daar in de toekomst, na de kanaalverbreding, meer recreatief gebruik van zal worden gemaakt.

  Succes en hartelijke groet,
  Michel Fouraschen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *