Werkgroep Graetheide Schoon

Doel van de werkgroep

Leven in een schone en gezonde omgeving.

Leden van de werkgroep 

  • Maurice Salden (Coördinator)

Wat leeft- en speelt er: uitgevoerde acties en actualiteiten.

Eind maart 2018 heeft de werkgroep de Graetheide Schoon het zwerfvuil aangepakt. Rondom de Graetheide werd langs de verschillende wegen en de kanaaloever afval verzameld. Volwassenen en kinderen hebben het heft in eigen handen genomen en er zo samen voor gezorgd dat hun omgeving weer een stukje schoner is geworden. Met maar liefst 20+ deelnemers zijn we super trots op onze fijne maar nu vooral ook schone buurt!

Het zwerfafval- probleem is nog niet opgelost. De werkgroep wil er daarom een jaarlijks terugkerende opschoonactie van maken. Waarschijnlijk zal de agenda van de Landelijke Opschoondag gevolgd worden. Verdere informatie zal te zijner tijd volgen!

Wilt u in de tussentijd nog wat extra bijdragen aan een schone omgeving? Dat kan op uiteraard overal en op ieder moment, bijvoorbeeld door dat flesje in de berm op te rapen en in de prullebak te gooien. Op www.supportervanschoon.nl kunt u zien welke georganiseerde opruimacties

Tip

Met de “Buiten Beter” app kunt u zeer snel en eenvoudig een melding van onvolkomenheden in de openbare ruimte gedaan kan worden bij de gemeente. Zo worden bijvoorbeeld zwerfvuil en de gevolgen van vandalisme of storm sneller opgeruimd. U kunt overal binnen 1 minuut een melding maken. U wordt vervolgens op de hoogte gehouden van de voorgang. Telefoneren met de gemeente is dan niet meer nodig.

De ervaringen zijn zeer positief. Echt een aanrader. Hoe meer mensen deze app gebruiken, hoe schoner onze omgeving wordt!

Foto’s