Earth talk: het bos als duurzame superheld

Earth talk: het bos als duurzame superheld

Het Baeter Buurten initiatief zet zich in voor een duurzame samenleving. Indien er interesse is vanuit onze gemeenschap om onderstaand evenement te bezoeken, geef het dan gerust aan via info@graetheide.nl .

Earth Talk: het bos als duurzame superheld vindt plaats op donderdag 19 september 2019 van 15:00 tot 18:00 bij Columbus earth center in Kerkrade.

Omschrijving:

Er is nog hoop, lazen we afgelopen week. Herstel van de bossen op aarde kan de hoeveelheid broeikasgassen terugbrengen tot het niveau van bijna een eeuw geleden. Het VN-klimaatpanel IPCC wees afgelopen najaar al op de noodzaak van zeker één miljard hectare aan extra bos. Uit onderzoek van een Zwitsers team blijkt dat doel haalbaar. Er is plek genoeg, zowel in Europa als elders in de wereld. 

Ook Limburg erkent het belang van bos. Het nieuwe college wil binnen twee collegeperiodes één miljoen extra bomen aanplanten. De grote vraag is: hoe gaan we dat doen?

In deze Earth Talk schetst Ignace Schops zijn visie op natuurbehoud. Schops is een Vlaams natuur- en milieubeschermer en één van de initiatiefnemers van het Nationaal Park Hoge Kempen. Natuur kan winstgevend zijn, zegt Schops, en met Nationaal Park Hoge Kempen bewijst hij die stelling. 

Vervolgens is het podium aan initiatieven uit de provincie. Van voedselbossen tot Tiny Forests: we delen inspirerende verhalen die laten zien hoe groot de mogelijkheden zijn. Wil je je eigen oplossing met ons delen? Neem dan contact op met Toos Hofstede

Uiteindelijk gaan we samen aan de slag met een 10-puntenplan voor Limburg. Heb je affiniteit met het onderwerp? Vanuit je werk of privé? Als ondernemer, natuurbeheerder, docent, student, ambtenaar, ontwerper, of noem maar op? Doe, denk en deel dan met ons mee! Samen maken we van kleine stappen een grootse beweging. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *